Du er her:

Spis naturen

Noen former for landbruk fører til tap av naturområder, mens andre tar vare på naturtyper. Noe mat har mye høyere klimagassutslipp enn annen mat. Du kan spise for naturen ved å velge hva du spiser ut i fra hvordan maten har reist og blitt produsert. I tillegg er det en gammel slager som aldri går av moten, nemlig "Spis opp".

Grønne mattips

Grønnsaker på bord og papirpose med navn: bondens marked
Mat og drikke

Økologisk mat

Økologisk mat produseres på mest mulig naturlig vis, uten kunstgjødsel og sprøytemidler. Det blir stadig enklere å finne økologisk mat i butikkene.

Flere villsau beiter og ser på fotografen
Mat og drikke

Miljøvennlig kjøtt

Er du glad i kjøtt, men bekymret for de etiske og miljømessige konsekvensene av kjøttproduksjon? Her er tips om kjøtt som gir liten miljøbelastning.

Baerekraftig-mat_articlefull
Mat og drikke

Bærekraftig mat

Globalt sett står matproduksjon for en større andel av klimagassutslippene enn hele transportsektoren. Mat må vi selvfølgelig ha, men hva vi velger å spise og hvor mye av maten som havner i søpla gjør en stor forskjell.

Viser fra 9 til 11 av totalt 11 artikler