Du er her:

  • Nordland

Nyheter

strandryddningsaksjon.

Standryddedag på Kalsøyvær

20.09.2016

i sommer arrangerte Naturvernforbundet i Salten sammen med RamSalten våtmarksenter en strandryddeaksjon - les rapport og se bilder fra turen

Gaukværøya

Høringsuttalelse om oppdrettsanlegg i Bø

18.05.2016

Denne skjærgården er et av de flotteste kystlandskap vi har i Norge og bør ikke utsettes for de negative belastninger et åpent oppdrett gir. I tillegg til at området er mye brukt i forbindelse med fiske, båtliv, rekreasjon og turisme, framstår området som uberørt av industri og andre tekniske inngrep. Dette gir området en stor verdi, som vil forringes med et oppdrettsanlegg. Det skriver Naturvernforbundet i Nordland i denne høringen.

Snøskuterløype
Høringsuttalelse vedrørende forslag til plan for løyper til fornøyelseskjøring med snøskuter i Rana

Høringsuttalelse skuterløyper i Rana

Forslag til plan for løyper til fornøyelseskjøring med snøskuter ble lagt ut til høring med høringsfrist 29.01.16. Naturvernforbundet i Rana og omegn mener at teknisk avdeling og miljøetaten i Rana kommune i hovedsak har gjort et grundig utredningsarbeid og konsekvens- utredning av de foreslåtte løypeforslagene. Av disse utredningene går det fram at 11 av 12 skuterløypene som er vurdert har fått konklusjonen ”uakseptabel konflikt” (karakteren - 3) i konsekvensutredningen på et eller flere av vurderingsområdene.

Viser fra 25 til 28 av totalt 256 artikler